Jaeger-LeCoultre, další hodinářská ikona na SEW

1. 7. 2019

Jaeger-LeCoultre, další hodinářská ikona na SEW

Na šestém ročníku výstavy SEW, která se letos bude poprvé konat v žofínském paláci v Praze, se představí další hodinářská ikona. Po značce Breguet je potvrzena i celosvětově uznávaná manufaktura Jaeger-LeCoultre. Na výstavě bude představen hojný počet novinek a limitovaných edicí včetně nového pojetí řady Master s modrými smaltovanými číselníky s giloší.

TŘI NOVÉ MODELY MASTER ULTRA THIN ENAMEL

Mimořádná kolekce Master Ultra Thin se rozrostla o modely, jejichž hodinářské komplikace potěší i ty největší odborníky. Nové modely s indikací měsíční fáze, tourbillonem či věčným kalendářem jsou důkazem sofistikovanosti a preciznosti celé kolekce. Trojice hodinek z bílého zlata a smaltovaným číselníkem v barvě půlnoční modré bude navíc vydána v limitovaném počtu kusů.

MASTER ULTRA THIN TOURBILLON ENAMEL

Master Ultra Thin Tourbillon Enamel představují nový strojek s tourbillonem i kruhový ukazatel data. Na hodinkách, kterých bylo v limitované edici vyrobeno pouze 50 kusů, tvoří obojí vyvážený pár. Uvnitř elegantního ultra tenkého pouzdra pracuje technicky i esteticky vylepšený kalibr Jaeger-LeCoultre 978. Co se povrchových úprav týče, vynikne efekt slunečních paprsků na číselníku i zdobení zlatého rotoru. A samozřejmě jako vždy zaujme tourbillon v otvoru na šesté hodině svou hypnotizující podívanou.

Propracované detaily

Pokud jde o rafinovanost, udělala v případě Master Ultra Thin Tourbillon hodinářská manufaktura krok kupředu. Šipka na malé sekundové ručičce ukazuje při svém pohybu kolem číselníku na 60 indexů, to je skutečná ukázka dokonalosti. Pro umělce a řemeslníky z dílny Grande Maison  „Métiers Rares“ zůstává kolekce Master Ultra Thin nekonečným zdrojem inspirace. Tento nový model uchvátí každého, kdo miluje preciznost, protože každý detail je doveden k čisté dokonalosti. Stejně tak působí ručně gilošovaný číselník, který se mísí s krásným modrým pozadím smaltu, nebo dokonale tvarované pouzdro s průměrem 40 mm z bílého zlata. Štíhlé hodinové indexy byly navrženy pouze pro tuto limitovanou edici jako přirozené prodloužení nadčasových a zdrženlivých ručiček typu dauphine.

MASTER ULTRA THIN PERPETUAL ENAMEL

Nové Master Ultra Thin Perpetual Enamel upoutají pozornost modrým smaltovým číselníkem s gilošovaným motivem a čtveřicí vnitřních kruhů, ve kterých jsou uloženy hodinářské komplikace. Slavný kalibr Jaeger-LeCoultre 868, jeden z nejtypičtějších strojků velkého domu řemesel, doznal pro ultra tenké hodinky přepracování. Nová interpretace má uvnitř pouzdra i venku všechny znaky exkluzivity. Je tak vidět i na počtu vyrobených kusů – pro tuto limitovanou edici pouze 100 kusů.

MASTER ULTRA THIN MOON ENAMEL

Limitovaná edice 100 kusů nových Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moon Enamel dává hrdě najevo svůj čistý a uhlazený charakter. Ten se odráží v ručně gilošovaném číselníku z modrého smaltu, nových hodinových indexech, leštěné fázi měsíce a gravírovaném sčítači. Extrémně tenké pouzdro z bílého zlata dosahující na výšku 10,04 mm pohání strojek s 70hodinovou rezervou chodu – automatický kalibr Jaeger-LeCoultre 925.

Salon Exceptional Watches se koná 19. a 20. října a Praha se tak na 2 dny stane centrem všech fanoušků výjimečných hodinek. Přijďte se tedy podívat  do Paláce Žofín a můžete se zde potkat třeba i přímo se zástupci značky Jaeger-LeCoultre ze švýcarského Le Sentier. Vstupenky jsou již v prodeji zde: https://sewpraha.com/vstupenky/

Vrátit se zpět do novinek