Audemars Piguet: REMASTEROVANÝ CHRONOGRAF VYBAVENÝ NEJNOVĚJŠÍ MECHANIKOU

28. 4. 2020

Audemars Piguet: REMASTEROVANÝ CHRONOGRAF VYBAVENÝ NEJNOVĚJŠÍ MECHANIKOU

Audemars Piguet, švýcarský výrobce špičkových hodinek (Haute Horlogerie), vytvořil nové samonatahovací hodinky, které přenáší estetiku minulosti do současnosti. Jako při remasterování záznamů ze 40. let minulého století, i samonatahovací hodinky s chronografem [Re]master01 představují jedny z výjimečných náramkových hodinek s chronografem Audemars Piguet vybavené nejnovější technologií výrobce, s designem ciferníku pro lepší čitelnost v dnešní době.

Špičkové náramkové hodinky s chronografem od výrobce Audemars Piguet patří mezi nejvzácnější na světě s pouze 307 kusy vyrobenými v období mezi 30. a 50. lety minulého století. První projekt přepracování (remasterování) vynáší do popředí kreativitu výrobce během bouřlivého a přechodného období 2. světové války.

Tato limitovaná edice 500 kusů navozuje velmi typické designové charakteristiky původních náramkových hodinek s chronografem z roku 1943, s pouzdrem ve dvouodstínové kombinaci oceli a růžového zlata, jež zvýrazňuje ciferník v barvě šampaňského.

Spojením designu 20. století s moderními hodinářskými technologiemi se v modelu [Re]master01 snoubí dědictví s progresivním přístupem, který postupně proniká do hodinek Audemars Piguet.

„Lidé si dobře pamatují na designové zemětřesení, které proběhlo v 70. letech minulého století a krátce po roce 2000. Ke kreativnímu ztvárnění pouzdra a designu ciferníků ovšem historicky docházelo v každé dekádě. Pro [Re]master01 jsme se rozhodli prověřit sílu a eleganci jedněch našich náramkových hodinek z roku 1943 prizmatem roku 2020. Nejde o návrat do historie – je to současné přepracování jednoho z našich dřívějších výtvorů.“ Michael Friedman Head of Complications Audemars Piguet

Model [Re]master01 přináší minulost do současnosti. Je vybaven samonatahovacím hodinovým mechanizmem nejnovější generace: zabudovaný chronograf se sloupcovým kolem a funkcí návratu na nulu (flyback).Na rozdíl od originálních náramkových hodinek z roku 1943 obsahuje model [Re]master01 safírové zadní víčko s antireflexní vrstvou, které odhaluje krásu mechanizmu chronografu, a speciální oscilační závaží z 22karátového růžového zlata sladěné s lunetou. Osciláční závaží má saténové kartáčování a je zdobena ve stylu „Clous de Paris“ – tradiční metodou zdobení, používanou v Audemars Piguet od 50. let minulého století.

POCTA PROPOJENÍ AUDEMARS PIGUET

Podobně jako náramkové hodinky z roku 1943, má i model [Re]master01 na ciferníku značku „Audemars Piguet & Co Genève“. Přibližně od roku 1885 do poloviny 70. let minulého století měli Audemars Piguet dílnu v Ženevě, aby byli blíže koncovým zákazníkům a měli snazší distribuci po Evropě a dále. Když v Audemars Piguet začali na začátku 20. století podepisovat své hodinky, Ženeva se na cifernících často objevovala.

Butik Audemars Piguet můžete navštívit v Praze na Pařížské 5.

Zde se můžete zapojit do diskuze:

https://audemarspiguet.picturepark.com/Go/9XNCWrB

Vrátit se zpět do novinek