Výstava SEW Praha – největší v srdci Evropy

1. 9. 2021

Výstava SEW Praha – největší v srdci Evropy

Přehlídku, znovu otevírající dveře do světa hodinek, doplňují přednášky, soutěže.

Epidemie bezmála vymazala ze slovníku výrazy jako: výstava, setkání nad hodinkami …  Expozice SEW (Salon Exeptional Watches) Praha 2021 všechny fandy časomír ve dnech 22. a 23. 10. v Paláci Žofín opět vrátí do milovaného světa hodinek. Ve střední Evropě bude letos nejvýznamnější akcí svého druhu. Zdaleka nejde jen o samotný fakt konání, ale také o množství a pestrost vystavených kusů, včetně těch s nejvyššími komplikacemi. Zároveň už tradičně doplňují expozice jednotlivých světových i domácích značek přednášky českých i zahraničních odborníků – o historii, o tom „co je uvnitř“, nových materiálech, zajímavých trendech, nových tvůrcích … Zkrátka, nedílnou součástí výstavy je i nabitý doprovodný program.

V průběhu obou dnů (22. a 23. 10.) tak v přednáškovém sále Paláce Žofín dostanou slovo přední čeští odborníci jako Ing. Libora Hovorku, hodinářský expert, sběratel časomír, který své přednášky doplňuje možností podívat se na unikáty z jeho sbírky. Možná si ani neuvědomujeme, že tento sběratel mimořádné úrovně zde prezentuje své znalosti a časomíry, což by jinak bylo pro fandy nedostižné. Tentokrát přiblíží posluchačům vývoj české výroby časomír po roce 1945. Jemu se snaží sekundovat Igor Sirota, šéfredaktor časopisu Hodinky & Šperky, který celý doprovodný program sestavuje, všechny přednášky moderuje. Sám pak bude mluvit o historii, rozmanitosti a budoucím vývoji automatického nátahu.  

Těm, kdo chtějí přímo od tvůrců slyšet, co nového chystají, s čím přišli na pražskou výstavu, jsou pak určeny prezentace zástupců například švýcarských, francouzských, německých i českých značek.

Jako v předchozích ročnících výstavy SEW půjde zhruba o 10 přednášek. Podrobnosti hledejte na těchto stránkách, až vše upřesníme. Což kromě jiného záleží na vašich námětech a zájmu, stejně jako možnostech zahraničních zástupců i konkrétní situaci, kterou v daný okamžik nemůžeme předvídat.

Doprovodný program, který zajišťuje časopis Hodinky & Šperky, doplňuje soutěž o „nej“ hodinky SEW Praha. Svůj hlas budete moci uplatnit při hlavní hlasovací soutěži, která se odehraje přímo na výstavě. Jedině její návštěvníci mohou prostřednictvím hlasovacích lístků rozhodnout, kterému modelu z více než tří desítek vystavujících hodinářských značek dají svůj hlas a hlavní cenu. Ať už budete posuzovat techniku, design, či další atributy, které činí v komplexu to, čemu říkáme – krásné hodinky. 

Chceme doufat, že už tato první pozvánka vás přes všechna omezení daná současnou dobou přivede 22. a 23. října 2021 do Paláce Žofín na výstavu SEW Praha 2021, která vskutku nemá ve střední Evropě obdoby. Těšíme se na vás.  

Vrátit se zpět do novinek